Vakantie in Duitsland

Deze zomer heb ik het geluk gehad een aantal dagen in Duitsland door te kunnen brengen als vakantie. Specifiek in de Altmark regio van Sachsen-Anhalt. Dit gebied is nog deel geweest van de Duitse Democratische Republiek, en daar zijn nog steeds sporen van te vinden. Ook zijn er sporen te vinden van de geschiedenis voor de tweede wereld oorlog, en blijkt het een gebied te zijn met een rijke historie. Onderdeel hiervan zijn de verschillende Hansesteden die zich in het gebied bevinden, en middels straatnamen verwijzingen naar Hollanders die geholpen hebben bij de aanleg van dijken langs de rivier de Elbe.

Specifiek in het stadje Seehausen is veel geschiedenis te vinden, met vrije grote Sint Petrus kerk, een oude poort (inclusief kogelgaten) een voormalig klooster, stukken stadsmuur en een uurwerk museum. Naast Seehausen zijn er nog een paar steden in de regio met een rijke geschiedenis, veel kleine boerendorpjes en een stuk voormalige grens met wat musea die veel informatie (in het Duits) geven over deze grens.

Al met al is er veel te zien in de omgeving, maar valt het eigenlijke tourisme nog wat tegen. Dus als je nog op zoekt bent naar een interessante en mooie vakantie bestemming kan ik deze regio van harte aanraden.

Ook ben ik nog een middag in Berlijn geweest. De meeste mensen zullen de stad wel kennen en de locaties van de foto’s herkennen. Mooie stad met veel geschiedenis en verscheuring, ook een aanrader om eens een week of langer te verkennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *